Πιστοποίηση για τα επίπεδα Α’ και Β’ εξασφάλισε το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου της εταιρίας «Ρενιέρης ΙΚΕ», στις διεργαστηριακές δοκιμές του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου, στις οποίες συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά.

Το χημείο βρίσκεται, αντίστοιχα, σε διαδικασία αξιολόγησης από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17025:2017. Με αυτό πιστοποιείται η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων και η αξιοπιστία των αναλύσεων, ώστε να διασφαλίζεται με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο η ποιότητα του τελικού προϊόντος που φτάνει στον καταναλωτή.

Η εταιρεία ΡΕΝΙΕΡΗΣ ΙΚΕ, με έδρα τη Κίσαμο Χανίων, δραστηριοποιείται στο χώρου του ελληνικού ελαιολάδου από το 1982 όταν ίδρυσε το πρώτο  ελαιουργείο της εταιρείας στο Σφακοπηγάδι Κισάμου. Σήμερα εξάγει σε περισσότερες από 40 χώρες, όντας 100% εξαγωγική εταιρεία, με σεβασμό στην οικογενειακή κληρονομιά, αλλά και στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Διαθέτει:

  • Δύο σύγχρονα ελαιουργεία στη περιοχή της Κισάμου
  • Δυνατότητα αποθήκευσης στις εγκαταστάσεις δεξαμενισμού της, 6.000 τόνων ελαιόλαδου
  • Μονάδα εμφιάλωσης η οποία διαθέτει έξι ανεξάρτητες γραμμές, τρεις για εμφιάλωση γυάλινων περιεκτών, με δυναμικότητα 15.000 μπουκάλια ανά ώρα, δύο γραμμές για μεταλλικά δοχεία και μία για φιάλες PET
  • Χημείο αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας, στελεχωμένο με άριστα καταρτισμένο προσωπικό για τον ποιοτικό έλεγχο των προϊόντων σε κάθε στάδιο της παραγωγής
  • Την πρώτη υπερσύγχρονη μονάδα εξευγενισμού βρώσιμων ελαίων στη Κρήτη, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2018.
  • Πιστοποιήσεις IFS VER7,ISO 22000,SMETA,BIO, AGROCERT ( CHANIA PGI, KOLYMVARI PDO, SITIA PDO, KALAMATA PDO, LAKONIA PGI), FDA 

Παρακολουθώντας συνεχώς τις εξελίξεις στον ελαιοκομικό τομέα, με σεβασμό στις ανάγκες
του καταναλωτή για ύψιστης ποιότητας προϊόντα, αλλά και λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για ελληνικό τυποποιημένο ελαιόλαδο στις αγορές του εξωτερικού, η ΡΕΝΙΕΡΗΣ επενδύει κάθε χρόνο στην επέκταση και στον εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεών της.

Η άριστη ποιότητα ελαιολάδου, η καθετοποιημένη παραγωγική διαδικασία, η οποία προσφέρει ευελιξία και δυνατότητα να εξυπηρετούνται και οι πιο απαιτητικοί πελάτες, οι αποκλειστικές κατοχυρωμένες συσκευασίες, αλλά και ο έλεγχος της ποιότητας σε πολλαπλά στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, είναι βασικά στοιχεία διαφοροποίησης της εταιρίας Ρενιέρης.