ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Το μυστικό που έχει αναδείξει το ελαιόλαδο ως ένα από τα κορυφαία φυσικά καλλυντικά κρύβεται στις αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση, στις βιταμίνες (Α και Ε) και στις ανόργανες ουσίες που διαθέτει.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Ευρήματα σε αιγυπτιακούς τάφους, φιαλίδια με μείγμα ελαιόλαδου και μόλυβδου ηλικίας 5000 χρόνων, έχουν επιβεβαιώσει τη χρήση του ελαιολάδου στην κοσμετολογία ήδη από τα αρχαία χρόνια. Τις παλαιότερες λογοτεχνικές αναφορές στην καλλυντική χρήση του ελαιολάδου τις βρίσκουμε στην Οδύσσεια, όπου ο Όμηρος αναφέρει ότι οι Χάριτες περιποιούνταν το σώμα της θεάς Αφροδίτης με αλοιφές με ελαιόλαδο. Αλλά και η μάγισσα Κίρκη προσέφερε στον Οδυσσέα μασάζ με ελαιόλαδο για “να δώσει στο σώμα του δύναμη και ενέργεια”.

2500 χρόνια αργότερα, ο Πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης, αναφέρει περισσότερες από 60 διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου, μεταξύ των οποίων η χρήση του για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων, αναγνωρίζοντας τις φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες για την φροντίδα του δέρματος.
300 χρόνια μετά τον Ιπποκράτη, η βασίλισσα Κλεοπάτρα στην Αίγυπτο, χρησιμοποιεί ελαιόλαδο αναμεμειγμένο με αιθέρια έλαια για την περιποίηση της επιδερμίδας και των μαλλιών της.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Το μυστικό που έχει αναδείξει το ελαιόλαδο ως ένα από τα κορυφαία φυσικά καλλυντικά κρύβεται στις αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση, τις βιταμίνες (Α και Ε) και τις ανόργανες ουσίες που διαθέτει. Το ελαιόλαδο εισχωρεί βαθιά στο δέρμα και προσφέρει μια ασπίδα προστασίας στην επιδερμίδα. Οι μαλακτικές, ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητές του, προσφέρουν αναζωογόνηση και ανάπλαση του επιβαρυμένου από την ηλιακή ακτινοβολία και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που διαθέτει διεγείρουν τα κύτταρα του δέρματος και επιτρέπουν σε αυτά να επιστρέψουν σε μια πιο σταθερή, πιο υγιή κατάσταση.

Στις μέρες μας η χρήση του ελαιολάδου είναι εκτεταμένη στον χώρο των καλλυντικών. Χειροποίητα σαπούνια με βιολογικό λάδι ελιάς και φύλλα ελιάς, αφρόλουτρα, κρέμες σώματος, ενυδατική κρέμα χεριών, σαπούνια προσώπου, οροί-κρέμες ματιών και κρέμες προσώπου είναι ορισμένα από τα προϊόντα που μπορούμε να βρούμε στα καταστήματα καλλυντικών. Οι πιο τυχεροί/ές από μας ίσως βρούμε και το τετράδιο της γιαγιάς με τις παραδοσιακές συνταγές για σπιτικά καλλυντικά από ελαιόλαδο και συμβουλές για τη χρήση του.

Το ελαιόλαδο, πέρα από τη χρήση του στο πρόσωπο και το σώμα, είναι ιδανικό για την περιποίηση των νυχιών, των χειλιών, για την αφαίρεση του μακιγιάζ και την περιποίηση των μαλλιών. Τα σαπούνια από λάδι ελιάς, επειδή δεν περιέχουν αρώματα και χημικές ουσίες, είναι κατάλληλα για ευαίσθητα δέρματα και δέρματα με παθήσεις, όπως ψωρίαση, έκζεμα και αλλεργίες.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ  ΣΑΠΟΥΝΙ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΔΙ & ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ

ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ

ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΧΕΡΙΩΝ

ΣΑΠΟΥΝΙ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

SERUM – ΟΡΟΣ ΜΑΤΙΩΝ

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΗ – ΣΥΣΦΙΚΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ