ΑΛΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ

Η πάστα ελιάς, από μαύρες ή πράσινες ελιές, αποτελεί ένα γρήγορο, απολαυστικό, αυθεντικό και υγιεινό σνακ, ένα ορεκτικό για κάθε στιγμή της ημέρας! Απολαύστε την σε ψωμί ή παξιμάδι, ή προσθέστε την στις σαλάτες. Απολαύστε το με το πρωινό σας σε σάντουιτς με τομάτα και φέτα, προσθέστε πινελιές με πάστα ελιάς στο γεύμα σας, όπως στα ζυμαρικά, τα λαχανικά, το κρέας ή επιλέξτε την για ένα ελαφρύ βραδυνό. 

Η πάστα ελιάς αναδείχθηκε από τη μαζική εστίαση, καθώς τα τελευταία χρόνια προσφέρεται σε πολλά εστιατόρια ως καλωσόρισμα. Ωστόσο, η ιστορία της είναι υπερχιλιόχρονη καθώς η παλαιότερη γνωστή συνταγή πάστας χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα π.Χ.

Ποικιλίες

  • Καλαμών
  • Πράσινη 
  • Μαύρη ελιά

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ ΕΛΙΑΣ (ΤΣΙΠΣ ΕΛΙΑΣ)

Οι αποξηραμένες ή αλλιώς αφυδατωμένες ροδέλες ελιάς, βιολογικής καλλιέργειας, διατηρούν πλήρως την έντονη γεύση τους και μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ οποιαδήποτε στιγμή.

Οι αποξηραμένες ή αλλιώς αφυδατωμένες ροδέλες ελιάς, είναι ένα ακόμα ιδανικό σνακ με πολλές χρήσεις: συνοδευτικό του τσίπουρου, αλλά και σε πίτσες, σαλάτες ή σάντουιτς, προσθέτουν την ιδιαίτερη γεύση της ελιάς και όλα τα διαθρεπτικά χαρακτηριστικά ενός υγιεινού τροφίμου.

Χρησιμοποιούνται ευρέως τόσο στη μαγειρική, όσο και στην αρτοποιία, όπου τα ελαιόψωμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

Ροδέλες ελιάς μπορούμε να βρούμε στην αγορά, από διάφορες ποικιλίες ελιάς, όπως πράσινες, Καλαμών, Χαλκιδικής, κλπ. Μπορούμε να τις απολαύσουμε κάθε ώρα της ημέρας, στο σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο, στην εκδρομή.