Σε νέες γραμμές εμφιάλωσης για την ανάπτυξη νέων κωδικών προϊόντων, επενδύει η OLIVARTIA, μέλος του ομίλου GEFSINUS, στις νέες εγκαταστάσεις της, στα Καπαριανά Μοιρών, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις και των πιο απαιτητικών αγορών. Η εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εξωστρέφεια και αυτό επιβεβαιώνεται από τη σημαντική εξαγωγική δραστηριότητά της, με το 35% του τζίρου να προέρχεται από τις διεθνείς αγορές. Η επιτυχημένη αναπτυξιακή στρατηγική της αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του 2021, με τη συνολική ανάπτυξη να αγγίζει το +60%.

Η εταιρία εμφιαλώνει, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στην Μεσσαρά, στην καρδιά της Κρήτης, συμβατικά και βιολογικά ελαιόλαδα, σε συσκευασίες τόσο λιανικής όσο και Foodservice κάτω από τις επωνυμίες Ξυλούρης, OLIVARTIA Hygeia, Mother Nature, Xilouris Family, και άλλα, καθώς επίσης και σε ιδιωτική ετικέτα για λογαριασμό πελατών της. 

Μεταξύ των κυριότερων αγορών της περιλαμβάνονται στην Ευρώπη, η Σουηδία, η Ελβετία , η Γαλλία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Τσεχία και η Ρουμανία και στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού η Αμερική και ο Καναδάς. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην πολύ απαιτητική αγορά της Νότιας Κορέας που, τα τελευταία 2 χρόνια, με στρατηγική συνεργασία με τοπικό εισαγωγέα, διαθέτει το Βιολογικό Κρητικό ελαιόλαδο ΒΙΟ HYGEIA. Η εταιρεία έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με μεγάλη αλυσίδα της Γερμανίας και της Αγγλίας και βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλα δύο μεγάλα supermarkets, αλλά και με εταιρείες στην Αμερική. Για τις ανάγκες αυτών των αγορών πρόσφατα επαναπιστοποιήθηκε με BRC και IFS. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία επικεντρώνεται στην περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων αγορών και ειδικά στην Ευρώπη, η εταιρεία εστιάζει στην ανάπτυξή της στην Γαλλία και την Αυστρία, ενώ μεγάλο βάρος δίνει στο δίκτυο των ΗΠΑ.

Ανοδική είναι η πορεία της εταιρείας και στην Ελλάδα, όπου καταγράφει ανάπτυξη, μιας και η ζήτηση συνεχίζει να βαίνει ανοδική, παρά την κρίση που αντιμετωπίζει η αγορά, αλλά και τις αυξήσεις στα λειτουργικά κόστη. 

Σημαντική είναι η παρουσία της OLIVARTIA  σε διεθνείς εκθέσεις όπως η ANUGA, η SIALCANADA , η SUMMER FANCY FOOD στις ΗΠΑ, η FOOD EXPO και η SIAL PARIS 2022.

Στόχος της εταιρίας είναι ο συνδυασμός των αξιών της κρητικής υπαίθρου με τις σύγχρονες ανάγκες και η διάθεση στον καταναλωτή αυθεντικών προϊόντων, τόσο σε ποιότητα όσο και σε γεύση. Με βάση την εμπειρία χρόνων σταδιακά εδραιώθηκε και έφτασε στο επίπεδο μιας σύγχρονης βιομηχανικής μονάδας, προσφέροντας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας στον χώρο του συσκευασμένου ελαιολάδου.

Η εταιρία επενδύει διαρκώς στην τεχνολογία και στο ανθρώπινο δυναμικό, που διακρίνεται για το πάθος του, την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει.