Το BIOL PRIZE είναι ένας διαγωνισμός αφιερωμένος στα καλύτερα εξαιρετικά παρθένα βιολογικά ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο και διοργανώνεται από το 1985.

Είναι υπό την αιγίδα του IFOAM και του Ιταλικού Υπουργείου Γεωργικών Πολιτικών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και αρκετούς άλλους οργανισμούς που περιλαμβάνουν την Regione Puglia, το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπάρι, την πόλη της Άντριας, την πόλη της Μονόπολης, την ICEA – Ηθικό και Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο Πιστοποίησης, Κοινοπραξία Απουλία Φύση. 

Η τελετή απονομής των τριών κορυφαίων νικητών του Biol και των νικητών των βραβείων BiolKids, Biolpack και BiolUsa θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στο πλαίσο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών Summer Fancy Food. Όλα τα άλλα τοπικά  βραβεία θα παραδοθούν τον Οκτώβριο 2023 στο Βασιλικό Παλάτι της Καζέρτα, Καμπανία-Ιταλίας.

Στον μεγαλύτερο και αρχαιότερο Διαγωνισμό βιολογικών ελαιολάδων, η χώρα μας εκπροσωπείται και φέτος από τον χημικό, γευσιγνώστη και Αντιπρόεδρο της ΦΙΛΑΙΟΣ Βασίλη Καμβύση. 

Στις φωτό η φετινή ομάδα των αξιολογητών του BIOL 2023 (9-10/3/23), δεύτερος κάτω από δεξιά ο κ. Καμβύσης.