Σε σημαντική επέκταση του εργοστασίου της προχωρά η εταιρία Bläuel.  Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2023. Πρόκειται για ένα νέο κτήριο, 2.780 τετραγωνικών, που θα φιλοξενήσει νέες παραγωγικές γραμμές και εξοπλισμό, τα οποία θα βελτιώσουν και θα αυξήσουν σημαντικά τις παραγωγικές δυνατότητες της εταιρίας. Παράλληλα θα αναβαθμισθεί η λειτουργικότητα και η αισθητική των χώρων, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και μοντέρνο περιβάλλον εργασίας. Ο νέος χώρος θα είναι επισκέψιμος, επενδύοντας στην διαφάνεια, γεγονός πολύ σημαντικό, το οποίο συνάδει με τις αξίες και την κουλτούρα της εταιρίας.

Η Bläuel Greek Organic Products έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά την ενοποίηση, το 2017, όλων των εμπορικών σημάτων και των υποκαταστημάτων της υπό έναν ενιαίο όμιλο. Έτσι, εκτός από τη μονάδα παραγωγής στη Μεσσηνιακή Μάνη, που λειτουργεί πάνω από 40 χρόνια, το δίκτυο της Bläuel περιλαμβάνει πλέον μια θυγατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια στην Αυστρία και μια στη Γερμανία, ενώ διανέμει με επιτυχία τα βιολογικά προϊόντα ελιάς της σε όλο τον κόσμο. Από τις βασικές χώρες απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, την Αυστρία και τη Γερμανία, οι εξαγωγές επεκτάθηκαν γρήγορα στην Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Σουηδία, την Ολλανδία και, πρόσφατα, την Ιαπωνία και το Βιετνάμ.

Η Διοίκηση και όλα τα στελέχη της εταιρίας εργάζονται με πάθος για την βιολογική καλλιέργεια και τις ηθικές αξίες από το 1979. Ο σεβασμός, η εκτίμηση, η αγάπη για τους ανθρώπους και για το περιβάλλον, είναι βασικοί πυλώνες ενώ υποστηρίζει και υιοθετεί αρχές, όπως οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας, η ισότητα, η ελεύθερη έκφραση, το δικαίωμα στην υγεία και την ασφάλεια. Το πνεύμα της εταιρικής σχέσης και της συνεργασίας που στηρίζεται στο σεβασμό και τη διαφάνεια είναι η βάση αυτής της εργασιακής κουλτούρας. Αυτά, σε συνδυασμό με την ηθική και δίκαιη προμήθεια πρώτων υλών από παραγωγούς και προμηθευτές, προωθούν τη βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη στην περιοχή. Η επιχείρηση εγγυάται δίκαιες τιμές και συμμετέχει σε κοινωνικά έργα σε όλη τη Μάνη. Πιστοποιείται σύμφωνα με το πρότυπο Naturland Fair, το οποίο καθιστά αυτή τη μακροχρόνια κοινωνική δέσμευση διαφανή, μετρήσιμη και ελεγχόμενη. Και φυσικά συνεργάζεται με πελάτες, οι οποίοι ανήκουν στην ίδια φιλοσοφία και πρεσβεύουν τις ίδιες αρχές και δεσμεύεται να εκπληρώνει και να διατηρεί αυτή τη σχέση αναλλοίωτη.