Στις τελικές προετοιμασίες βρίσκεται το ελαιόλαδο «σκουτάρι» για την κατάκτηση και της Αμερικανικής αγοράς, μέσα σε μόλις 2 χρόνια από τη «γέννησή» του.

Το βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “σκουτάρι” τυποποιήθηκε για πρώτη φορά το 2020 και σήμερα βρίσκεται σε επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια στην Ελλάδα, καθώς και σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό, όπως την Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και την Ολλανδία, αποτελώντας συνώνυμο της ποιότητας. Είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2000, όταν αναλάβαμε να καλλιεργήσουμε με δική μας ευθύνη τους ελαιώνες που για αρκετούς αιώνες ανήκαν στην οικογένεια μας.

Στο σύντομο αυτό διάστημα έχει αποσπάσει συνολικά τριάντα πέντε διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου, που το κατατάσσουν ως ένα από τα καλύτερα υψηλά φαινολικά βιολογικά ελαιόλαδα του κόσμου.

Στην αγορά διατίθεται σε συσκευασίες των 60ml, 250ml και 500ml για τις ελαιοποιήσεις της πρώιμης συγκομιδής και στη συσκευασία των 1000ml για την όψιμη συγκομιδή. Η επιλογή των υλικών συσκευασίας γίνεται με γνώμονα τη μέγιστη διασφάλιση της ποιότητας του βιολογικού εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου που περιέχουν, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Το 2021 ολοκληρώθηκαν οι εγκαταστάσεις της εταιρίας, στις οποίες φυλάσσεται  το “σκουτάρι” σε συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και πιστοποιημένων πρακτικών αδρανοποίησης δεξαμενών, που εξασφαλίζουν τη μέγιστη διατηρησιμότητα του ελαιόλαδου.

Στους ελαιώνες της οικογένειας εφαρμόζουμε ορθές καλλιεργητικές πρακτικές, με σεβασμό στο περιβάλλον και με στόχο την αειφορία. Η εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, η ορθολογική χρήση των υδάτων, ο θρυμματισμός, η χορτοκοπή, η χρήση κόμποστ και η σπορά ψυχανθών για βελτίωση της οργανικής ύλης των ελαιώνων, αποτελούν μέρος της συνολικής προσπάθειας.

Όλη η Ομάδα δημιουργίας του ελαιόλαδου “σκουτάρι” αναγνωρίζοντας την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα μας απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, ασπάζονται τις αξίες του τόπου και της παράδοσης, τις οποίες παρουσιάζει μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, συμβάλλοντας στην ανάδειξή τους, οραματιζόμενοι ένα κόσμο που θα διαφυλάττει αυτό που παρέλαβε, ώστε να το παραδώσει ακόμα καλύτερο στα παιδιά του.