ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ «ΚΟΤΙΝΟΣ 2022»

 

Με την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα να κατακτούν μια θέση στο υψηλότερο βάθρο του 7ου Διαγωνισμού Ποιότητας IOOC KOTINOS 2022, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 15 & 16 Απριλίου.

Ο Διαγωνισμός IOOC KOTINOS είναι ο μόνος διαγωνισμός αξιολόγησης ελαιολάδου στην χώρα μας, ο οποίος πραγματοποιείται με τα αυστηρά κριτήρια του διεθνώς καταξιωμένου διαγωνισμού MARIO SOLINAS, του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου (ΔΣΕ).

Επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι γευσιγνώστες, Panel leaders διαπιστευμένων Οργανοληπτικών Εργαστηρίων της χώρας μας ή ενεργά Mέλη αυτών, είναι η κα Έφη Χριστοπούλου, χημικός εμπειρογνώμων της Ε.Ε. και του Δ.Σ.Ε., υπεύθυνη της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε. Οργανοληπτικής ομάδας του ΣΕΒΙΤΕΛ και εκπαιδεύτρια Δ.Σ.Ε.

Τα Μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης (με αλφαβητική σειρά) είναι τα εξής: Μαρία Κολιάτσου, Ευστρατία Κουζούμη, Διονυσία Κρεμμύδα, Ελένη Μπαρμποπούλου, Λυκούργος Πολυχρονόπουλος, Γιώργος Πράττης, Χριστίνα Σακελλαρίου.

Τα βραβευθέντα ελαιόλαδα και τις επιχειρήσεις που τα τυποποιούν, μπορείτε να τα βρείτε εδώ!