Διπλή βράβευση έλαβε η ναυαρχίδα των προϊόντων της ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε. που φέρει το όνομα ILIADA ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο της Χρονιάς 2022, διάκριση που λαμβάνει εδώ και 3 συναπτά έτη! Συγκεκριμένα, οι κωδικοί ILIADA Gold Καλαμάτα ΠΟΠ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και ILIADA Emerald Οργανικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο , απέσπασαν τον τίτλο “Extra Virgin Olive Oil of the Year” για τη χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με το EVOOWR (Extra Virgin Olive Oils World Ranking), έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στον κλάδο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Παγκόσμια Ένωση Συγγραφέων, Δημοσιογράφων Οίνων και Ποτών (WAWWJ – World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits), συγκέντρωσε και αξιολόγησε όλα τα ελαιόλαδα, τα οποία έχουν διακριθεί σε 32 αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμούς παγκοσμίως, για την ποιότητα αλλά και τη γεύση τους, βάσει των κανόνων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.

Στη φετινή διοργάνωση, η Ελλάδα κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε 38 χώρες του κόσμου καθώς τα ελληνικά προϊόντα ελαιολάδου, απέσπασαν αρκετά βραβεία και πρώτες θέσεις σε πολλές από τις κατηγορίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Κατάταξης EVOO. 

Η ΑΓΡΟΒΙΜ Α.Ε., διακρίθηκε επιπλέον εντός του 2022 σε διαγωνισμούς του Λονδίνου, της Ιαπωνίας, της Ιταλίας, της Κίνας, του Βερολίνου αλλά και εγχώριους, συνεχίζοντας την εδώ και χρόνια επιτυχημένη πορεία της εκτός των συνόρων της χώρας.