ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

WORLD OLIVE DAY!

Η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ» συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό, WORLD OLIVE DAY, για την ελιά και τα προϊόντα της, θεσμό τον οποίο καθιέρωσε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC- COΙ, με έδρα τη Μαδρίτη).

Από τα μέσα μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, για δεκαπέντε συνεχόμενες ημέρες η ΦΙΛΑΙΟΣ διοργανώνει τις ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΛΙΑΣ, στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων για τα δύο εθνικά μας προϊόντα του δέντρου της ελιάς, το ελαιόλαδο και την επιτραπέζια ελιά.

ΣΤΟΧΟΣ 

Στόχος της συμμετοχής στο θεσμό WORLD OLIVE DAY είναι η ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού, των διατροφικών αξιών, καθώς και της σημασίας της χρήσης του ελαιολάδου, της επιτραπέζιας ελιάς και των υποπροϊόντων της στην καθημερινότητα μας. Ο θεσμός αποτελεί μια προσπάθεια υποστήριξης ενός τομέα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, που στην Ελλάδα αγγίζει οικονομικά τουλάχιστον 600.000 οικογένειες και κοινωνικά κάθε ελληνική οικογένεια.

ΔΕΥΤΕΡΟ 15ΗΜΕΡΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ο εορτασμός του θεσμού ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ συμπίπτει με το καλωσόρισμα της νέας σοδειάς. Είναι η περίοδος που κάθε ελαιοπαραγωγός περιοχή, δηλαδή σχεδόν όλη η χώρα, βρίσκεται σε παραγωγική ένταση. Στη μεγάλη αυτή γιορτή, η ΦΙΛΑΙΟΣ συμμετέχει και συμβάλει με επιστημονικές δράσεις και ημερίδες, με εκδηλώσεις και προωθητικές ενέργειες σε επιλεγμένα εστιατόρια και αλυσίδες λιανικής πώλησης στην ανάδειξη των προϊόντων του δέντρου της ελιάς.