Από τις 31 Δεκεμβρίου 2023 η εταιρία Elawon, με τα κορυφαίας ποιότητας ελαιόλαδα και 34 ακόμα κωδικούς τροφίμων, όπως πέστο, ελιές, μέλι, κ.λπ. περνά στα χέρια ομίλου τροφίμων από τη Σαουδική Αραβία. Η εξαγορά της από τον συγκεκριμένο όμιλο, η οποία θα είναι σε ισχύ από τις 31.12.2023, αναμένεται να αναπτύξει περαιτέρω τα premium προϊόντα της στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Η εταιρία Elawon είχε ξεχωρίσει όταν κυκλοφόρησε το ελαιόλαδο με φύλλα χρυσού, το οποίο κατέκτησε τις premium αγορές όπως αυτή του Dubai.

Στόχος της νέας ιδιοκτησίας είναι να δώσει «νέα δυναμική στο brand, με έμφαση στην ανάπτυξη στα Ultra Luxury και Premium προϊόντα της».

Η Elawon δημιουργήθηκε το 2014 από τον φιλόλογο Γιάννη Καμπούρη, ο οποίος πέρα από την προώθηση του προϊόντος του, συνέβαλε στην υποστήριξη της έρευνας για τη χρήση του ελαιολάδου εναντίον της «σκλήρυνσης κατά πλάκας» σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών & το Πανεπιστήμιο Βογιαδολίδ της Ισπανίας.

Το Elawon, εξάλλου, είχε γίνει αντικείμενο μεταπτυχιακής μελέτης τόσο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ( ΑΣΟΕΕ ), όσο και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.