Τεράστια επιτυχία για την ΚΥΚΛΩΠΑΣ Α.Ε. η επιλογή της από την κοινοπραξία του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου ULTIMATE (Horizon 2020 63/23/28) (https://ultimatewater.eu/) για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα ως μια τις πλέονυποσχόμενες εταιρείες για εφαρμογές βιομηχανικής συμβίωσης (industrial symbiosis) στην επαναχρησιμοποίηση νερού, στην ανάκτηση ενέργειας και στην ανακύκλωση υλικών.

Ο κος Γεώργιος Καρακατσάνης Οικονομολόγος Φυσικών Πόρων, Διαχειριστής της EVOTROPIA Ecological Finance Architectures, επιστημονικός συνεργάτης του ΕΜΠ ως Μέλους της κοινοπραξίας ULTIMATE και επικεφαλής της συμμετοχής του ΚΥΚΛΩΠΑ στο Πρόγραμμα, αναφέρει σε δήλωσή του:

«Θερμά συγχαρητήρια στην επικεφαλής της ΚΥΚΛΩΠΑΣ Α.Ε. κα Βάλια Κελίδου για το εξαιρετικό έργο της. Αυτό που έχει χτίσει η ομάδα της συνιστά διεθνές παράδειγμα επιτυχημένης αξιοποίησης της ελληνικής βιοποικιλότητας με την τεχνολογία αιχμής που θα πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική ελαιοκομία για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, με πλήρη αξιοποίηση παραπροϊόντων κι ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε επίπεδο κύκλου ζωής (life-cycle). Τέτοιου είδους προϊόντα κατακτούν ήδη ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στις ξένες αγορές, ενώ με την νέα νομοθεσία πιστοποιήσεων περιβαλλοντικού αποτυπώματος αυξάνεται η αναγνωρισιμότητά τους από τους καταναλωτές.

Επιχειρηματίες, όπως η κα Κελίδου, ανήκουν σε εκείνους τους πρωτοπόρους που ανοίγουν τον δρόμο με προσωπικό κόπο κι επιχειρηματικό κίνδυνο ώστε να έχουμε έμπρακτα παραδείγματα να επικαλούμαστε για τις δυνατότητες του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα».