ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28/3/22

 

Με μια σημαντική ενημερωτική εκδήλωση πλαισιώνεται η Τελετή Απονομής των Βραβείων των δύο Διαγωνισμών «OLIVE OIL TROPHY» για την ποιότητα των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και «TABLE OLIVES TROPHY» για την ποιότητα των επιτραπέζιων ελιών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 13:00, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 30ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών DETROP BOUTIQUE 2022 (Αίθουσα Εκδηλώσεων OLIVE TROPHIES, Περίπτερο 13). Τους δύο Διαγωνισμούς διοργανώνει η ΔΕΘ – HELEXPO και την αξιοπιστία της διαδικασίας αξιολόγησης υπογράφει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ» και οι διακεκριμένοι αξιολογητές που συμμετέχουν.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν, μεταξύ άλλων, το OLIVE INFO CENTER, να ενημερωθούν για την διαδικασία ελαιοπαραγωγής, έκθλιψης και τυποποίησης ελαιολάδου και ελιάς, καθώς και για τις επίσημες μεθόδους οργανοληπτικής αξιολόγησης – γευσιγνωσίας ελαιολάδου & επιτραπέζιας ελιάς.

Το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης Απονομής των Βραβείων, η θεματολογία και οι εισηγητές της, έχουν ως εξής:

Η DETROP BOUTIQUE αναδεικνύει σε κάθε διοργάνωσή της, στο διεθνές κοινό, τα ποιοτικότερα delicatessen τρόφιμα, προβάλλοντας την γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας, τις πρώτες ύλες και τα μεταποιημένα προϊόντα σε εγχώριους, αλλά και διεθνείς αγοραστές και opinion leaders, απευθυνόμενη σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων, σε καταστήματα deli, οργανικών προϊόντων και φούρνους, καθώς επίσης και σε δημοσιογράφους και σεφ.

Η ΦΙΛΑΙΟΣ «υπηρετεί» με συνέπεια τον ελαιοκομικό τομέα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη όλων των κρίκων της αλυσίδας παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, εμπορίας και εξαγωγής, καθώς και των επιχειρήσεων, με προβολή του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.