ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΣΤΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΤΟΥ 5ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
«ΚΟΤΙΝΟΣ 2020»

«Συνωστισμό» στις υψηλές βαθμολογίες δημιούργησε η πλειοψηφία των Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων, τα οποία συμμετείχαν στον 5ο Διαγωνισμό Ποιότητας IOOC KOTINOS 2020.
Η βράβευση των διακριθέντων ελαιολάδων και επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, την Κυριακή 17 Μαΐου 2020, ώρα 10:00πμ, στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, πλησίον του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο της κορυφαίας Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων FOODEXPO 2020 (16-18/5/2020).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διαγωνισμός IOOC KOTINOS είναι ο μόνος διαγωνισμός αξιολόγησης ελαιολάδου στην χώρα μας, ο οποίος πραγματοποιείται με τα αυστηρά κριτήρια του διεθνώς καταξιωμένου διαγωνισμού MARIO SOLINAS του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου (ΔΣΕ).

Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής την οποία απαρτίζουν διακεκριμένοι γευσιγνώστες, επικεφαλής όλων των Οργανοληπτικών Εργαστηρίων της χώρας μας, είναι η κα Έφη Χριστοπούλου, χημικός εμπειρογνώμων της Ε.Ε. και του Δ.Σ.Ε., υπεύθυνη της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε. οργανοληπτικής ομάδας του ΣΕΒΙΤΕΛ και εκπαιδεύτρια Δ.Σ.Ε.

Τα μέλη της επιτροπής (με αλφαβητική σειρά) είναι τα εξής: Αλίκη Γαλή, Ελευθερία Γερμανάκη, Αλεξάνδρα Γκουζ, Μαρία Θεοδωρακοπούλου, Βασίλης Καμβύσης, Παναγιώτης Κάτσαρης, Μαρία Κολιάτσου, Ευστρατία Κουζούμη, Ελένη Μπαρμποπούλου και Νίκος Πολυχρονόπουλος.

Τα βραβευθέντα ελαιόλαδα και οι επιχειρήσεις που τα τυποποιούν έχουν ως εξής:

READ THE PDF