ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ «ΚΟΤΙΝΟΣ 2020»

Εξαιρετικά υψηλής ποιότητας ήταν το σύνολο των ελαιολάδων, τα οποία αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή του 5ου Διαγωνισμού Ποιότητας ΚΟΤΙΝΟΣ 2020. Η απονομή των βραβείων των διακριθέντων ελαιολάδων και επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, ώρα 13:30, στο ξενοδοχείο Athens Marriott, Συγγρού 385, Αθήνα – (έναντι Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος). Η αρχικά προγραμματισμένη εκδήλωση της 8/3/20 είχε αναβληθεί λόγω COVID-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διαγωνισμός IOOC KOTINOS είναι ο μόνος διαγωνισμός αξιολόγησης ελαιολάδου στην χώρα μας, ο οποίος πραγματοποιείται με τα αυστηρά κριτήρια του διεθνώς καταξιωμένου διαγωνισμού MARIO SOLINAS του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου (Δ.Σ.Ε.).

Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής την οποία απαρτίζουν διακεκριμένοι γευσιγνώστες, όλων των Οργανοληπτικών Εργαστηρίων της χώρας μας, είναι η κα Έφη Χριστοπούλου, χημικός εμπειρογνώμων της Ε.Ε. και του Δ.Σ.Ε., υπεύθυνη της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε. οργανοληπτικής ομάδας του ΣΕΒΙΤΕΛ και εκπαιδεύτρια Δ.Σ.Ε.

Τα μέλη της επιτροπής (με αλφαβητική σειρά) είναι τα εξής:

• Αλίκη Γαλή: Δρ. Χημικός, Προϊσταμένη τμήματος Χημικών Εργαστηρίων & Οργανοληπτικών Δοκιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης. Υπεύθυνη της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ οργανοληπτικής ομάδας.
• Ελευθερία Γερμανάκη: Τεχνολόγος Γεωπόνος, Υπεύθυνη της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ οργανοληπτικής ομάδας ΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ.
• Αλεξάνδρα Γκουζ: Μέλος της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε. οργανοληπτικής ομάδας του ΣΕΒΙΤΕΛ.
• Μαρία Θεοδωρακοπούλου: Μέλος της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε. οργανοληπτικής ομάδας του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

• Βασίλης Καμβύσης: Χημικός, τ. Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων του ΣΕΒΙΤΕΛ, τ. Επικεφαλής Χημικών Εργαστηρίων και Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. Συμμετέχει ως κριτής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας ελαιολάδου.
• Παναγιώτης Κάτσαρης: Γεωπόνος Βιοτεχνολόγος. Υπεύθυνος της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ οργανοληπτικής ομάδας του Ινστιτούτου Ελαίας & Οπ/κών ΕΛ.Γ.Ο. “ΔΗΜΗΤΡΑ”- Καλαμάτας.
• Μαρία Κολιάτσου: Αναπληρωτής επικεφαλής του panel των δοκιμαστών από το 2012 στο Τμήμα Χημικών Αναλύσεων, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
• Ευστρατία Κουζούμη: Περιβαλλοντολόγος, Υπεύθυνη της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ οργανοληπτικής ομάδας του Εργαστηρίου Ελαιολάδου Μυτιλήνης ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ.
• Ελένη Μπαρμποπούλου: Γεωπόνος, Υπεύθυνη της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ οργανοληπτικής ομάδας του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΙΑΣ, ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ – Χανίων.
• Νίκος Πολυχρονόπουλος: Μέλος της διαπιστευμένης από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένης από το Δ.Σ.Ε. οργανοληπτικής ομάδας του ΣΕΒΙΤΕΛ, Δίπλωμα Πανεπιστημίου Χαέν-Ισπανίας στην οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιολάδου.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΥΠΑΑΤ (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), ΣΕΒΙΤΕΛ

ΧΟΡΗΓΟΙ
Terra Creta, Interamerican, Bayer, Pieralisi, FORUM

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Agrenda, Agronews.gr, Agrotypos.gr, Amvrosia, Greek Food Panorama, Γεωργία & Κτηνοτροφία, Ελιά και Ελαιόλαδο, Ελαίας Καρπός, olivenews.gr, Ύπαιθρος Χώρα, ypaithros.gr

READ THE PDF