ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - IOOC KOTINOS 2017 - 23/2/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαγωνισμός Ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ 2017

Παράταση αποστολής δειγμάτων μέχρι τις 28/2/2017

Με την αξιοπιστία πιστοποιημένων και διεθνώς καταξιωμένων γευσιγνωστών και τα αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου

Παράταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017 δόθηκε στην αποστολή των δειγμάτων για τη συμμετοχή στον πλέον αξιόπιστο διαγωνισμό Ποιότητας Τυποποιημένου Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “ΚΟΤΙΝΟΣ”, τον οποίο διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ),  με τις αυστηρές διαδικασίες και τα κριτήρια του καταξιωμένου διεθνώς Διαγωνισμού MARIO SOLINAS που διεξάγει το Διεθνές Ελαιοκομικό Συμβούλιο (ΔΣΕ)

Δώστε την ευκαιρία στα προϊόντα σας να κατακτήσουν μια θέση μεταξύ των καλύτερων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της φετινής εσοδείας 2016/17. Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό ΚΟΤΙΝΟΣ 2017.

 Η αξιολόγηση των συμμετοχών πραγματοποιείται σε δύο επίπεδα.

  • Σε πρώτο επίπεδο αξιολόγηση των συμμετοχών με βάση την ένταση του φρουτώδους και ταξινόμηση σε μια από τις τρεις κατηγορίες – ισχυρό, μεσαίο και ελαφρύ- από την Ομάδα Δοκιμαστών του διαπιστευμένου από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένου από το ΔΣΕ Οργανοληπτικού Εργαστηρίου του ΕΣΒΙΤΕ.
  • Σε δεύτερο επίπεδο αξιολόγηση των συμμετοχών από Ομάδα διεθνώς καταξιωμένων δοκιμαστών για την ανάδειξη των νικητών για κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες έντασης του φρουτώδους.

Η απονομή των βραβείων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια ημερίδας αφιερωμένης στην ποιότητα του ελαιολάδου, που θα οργανώσει η ΦΙΛΑΙΟΣ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων FOODEXPO GREECE 2017, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, ώρα 4μμ.

Μοναδικός στόχος και επιδίωξη του Διαγωνισμού ΚΟΤΙΝΟΣ είναι η ανάδειξη και βράβευση των κορυφαίων ποιοτικά επώνυμων τυποποιημένων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων.

Tο κόστος συμμετοχής είναι 150,00€ +ΦΠΑ ανά δείγμα

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ, στο τηλέφωνο 2103238856.