ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - IOOC KOTINOS 2016 ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 15/2/16

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ  ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ “IOOC ΚΟΤΙΝΟS” 

International Olive Oil Competition KOTINOS

Η Επιστημονική, μη κερδοσκοπική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ», διοργανώνει τον πρώτο Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου “IOOC KOTINOS 2016”, σε συνεργασία και με την υποστήριξη θεσμικών φορέων του ελαιοκομικού τομέα. Η προθεσμία για την συμμετοχή στον διαγωνισμό λήγει στις 26/2/2016, το δε κόστος ανέρχεται στα 100 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%, ανά εμπορική ονομασία (σύνολο 123 ευρώ).

Στόχος της ΦΙΛΑΙΟΣ από τον Δεκέμβριο 2014 που αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση του φετινού διαγωνισμού KOTINOS, ήταν να διασφαλισθούν όλα εκείνα τα εχέγγυα και οι προϋποθέσεις που θα αναδείκνυαν τον συγκεκριμένο θεσμό σε κορυφαίο διεθνές γεγονός για την χώρα μας.

Είναι προφανές ότι στο πλαίσιο αυτό κρίσιμο ρόλο και αξία έχει η σύνθεση της Επιτροπής Οργανοληπτικής Αξιολόγησης των δειγμάτων που θα συμμετέχουν στην τελική φάση του Διαγωνισμού.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την σύνθεση της εν λόγω Επιτροπής η οποία, όπως θα διαπιστώσετε, απαρτίζεται από καταξιωμένους και έμπειρους δοκιμαστές, μέλη οργανοληπτικών ομάδων Δημόσιων Φορέων και Πανεπιστημιακών ή Ερευνητικών Ιδρυμάτων, με πολυετή συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς ποιότητας ελαιολάδου και συγκεκριμένα:

 1. Έφη Χριστοπούλου 
 2. Μαρία Λαζαράκη, 
 3. Juan Ramón Izquierdo
 4. Dieter Oberg
 5. Ana Helena Alegre
 6. Αλίκη Γαλή
 7. Βασίλης Καμβύσης
 8. Ελένη Μπαρμποπούλου  
 9. Ελευθερία Γερμανάκη
 10. Ζαχαρένια Σιγανού
 11. Ευστρατία Κουζούμη
 12. Ιωάννης Πούλος 

Μπορείτε να δείτε τα μέλη της Επιτροπής Οργανοληπτικής Αξιολόγησης αναλυτικά στο Δελτίο Τύπου εδώ.

Χορηγοί επικοινωνίας: Η εφημερίδα AGRENDA με το περιοδικό της EL και οι ιστοσελίδες  www.agronews.gr , www.olivenews.gr & www.agrotypos.gr