Ημερίδα ΦΙΛΑΙΟΣ Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 2013

Ημερίδα ΦΙΛΑΙΟΣ στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 2013

Η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου & Ελιάς - Φίλαιος διοργάνωσε ημερίδα για τις εξελίξεις στην διασφάλιση παραγωγής, τυποποίησης, εμπορίας ελαιολάδου, την Τετάρτη στις 11 Δεκεμβρίου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Περισσότεροι από 20 εξειδικευμένοι επιστήμονες στον τομέα του ελαιολάδου, ανέλυσαν το θέμα της διασφάλισης της παραγωγής, τυποποίησης και προώθησης του ποιοτικού ελαιολάδου, στο πλαίσιο της ημερίδας που συνδιοργανώθηκε με το Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη και Τεχνολογία Λιπιδίων – Greek Lipid Forum, και με την υποστήριξη της "Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προώθησης Ελαιολάδου – ΣΕΒΙΤΕΛ ΑΜΚΕΠΕ" και του Ελληνικού Κέντρου Εξαγωγών και Προώθησης Ελαιολάδου – ΕΛΚΕΠΕ.

Τα δύο αυτά σοβαρά θέματα, η ποιότητα και η ασφάλεια των ελαιοκομικών προϊόντων, που καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό τις προοπτικές του ελληνικού ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές, αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης, αναλύσεων, προβληματισμών και κυρίως ανταλλαγής απόψεων, τεχνογνωσίας και εμπειριών μεταξύ των πλέον διακεκριμένων επιστημόνων του ελαιοκομικού τομέα και των συνέδρων που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα του ελαιολάδου σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013, στην συνεδριακή αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών  και είχε θέμα «Εξελίξεις στη διασφάλιση παραγωγής, τυποποίησης και προώθησης ποιοτικού ελαιολάδου»

Μεταξύ των ομιλητών και των συνέδρων ήταν εκπρόσωποι υπουργείων (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργείο Ανάπτυξης – Γενική Γραμματεία Καταναλωτή), δημόσιων φορέων (ΕΦΕΤ, Γενικό Χημείο του Κράτους), Πανεπιστήμια (ΕΜΠ, ΑΠΘ, Φαρμακευτική Σχολή, Χαροκόπειο), Ερευνητικών Κέντρων (Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας), Ιδιωτικών Φορέων, Ιδιωτικών εταιρειών και αναλυτικών εργαστηρίων. Μπορείτε να δείτε τους ομιλητές στο πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες SOPEXAHELLAS ΑΕ, PIERALISI HALLAS ΑΕ, FILTER TECH, ΑΣΤΕΡΙΑΔΗΣ ΑΕ και FOOD ALLERGENS LAB.

Χορηγοί Επικοινωνίας είναι η AGRENDA, το Agronews.gr και το olivenews.gr.