Ημερίδα ΦΙΛΑΙΟΣ Εθνικό ίδρυμα Ερευνών 2011

Ημερίδα ΦΙΛΑΙΟΣ στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών 2011

Ημερίδα με κύριο θέμα τις επιστημονικές εξελίξεις στα θέματα της ποιότητας και ασφάλειας των τυποποιημένων ελαιολάδων και την υφιστάμενη νομοθεσία, διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ», σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Επιτροπή Χημικών  Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΧΕ) του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ)  και το Greek Lipid Forum ( Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη και Τεχνολογία Λιπιδίων).

Η ημερίδα, με θέμα «Η ποιότητα και η ασφάλεια του ελαιολάδου, βασικοί πυλώνες για τη προώθησή του» πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις 10 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Πέμπτη με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.Η ημερίδα απευθυνόνταν κυρίως στα αρμόδια στελέχη επιχειρήσεων τυποποίησης ελαιολάδου και ελιών, δημοσίων υπηρεσιών (ΥΠΑΝ, ΥΠΑΑΤ, ΓΧΚ, κ.λπ), καθώς και σε ιδιωτικά εργαστήρια  ελέγχου ποιότητας ελαιολάδου και ιδιαίτερα στους χημικούς.

Εισηγητές ήταν επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, μεταξύ των οποίων οι κυρίες Μαρία Τσιμίδου, Έφη Χριστοπούλου, Δέσποινα Τσίπη, Ε. Μποτίτση, Ευγενία Λαμπή, Ειρήνη Πουλιμά και οι κύριοι Βασίλης Τζαμτζής, Κων. Μπαρμέρης, Λεων. Παλίλης, Λεον. Λεοντιάδης, Βας. Καμβύσης, Γ. Οικονόμου. Μετά το πέρας των εισηγήσεων οι ομιλητές απάντησανστις ερωτήσεις των συνέδρων και έγινε σχετική συζήτηση.

Στόχος της διοργάνωσης ήτανι η ενημέρωση των εμπλεκομένων σε όλες τις φάσεις παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και ελιάς (από τη συλλογή μέχρι την τυποποίηση), για τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα του τομέα, αλλά και τη νομοθεσία, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συνέδρων.