Αντίο Πρόεδρε

Αντίο Πρόεδρε... 

Με θλίψη συνοδεύσαμε, στις 5 Σεπτεμβρίου 2017, στην τελευταία κατοικία του τον Επίτιμο Πρόεδρο της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου -  “ΦΙΛΑΙΟΣ”  Παναγιώτη Γ. Νίκα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Σπάρτη.

Ο Παναγιώτης Νίκας, καταξιωμένη προσωπικότητα στο χώρο των επιχειρήσεων, διετέλεσε Πρόεδρος της ΦΙΛΑΙΟΣ επί σειρά ετών (2008-2014). Ως επιχειρηματίας σημάδεψε με τις επιλογές και τις δραστηριότητές του την ελληνική αγορά των τροφίμων. Το όνομά του συνδέθηκε με την ποιότητα στα τρόφιμα, μεταξύ των οποίων το ελαιόλαδο και η επιτραπέζια ελιά.  Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα από τον κλάδο των αλλαντικών, εμπλουτίζοντας τον κατάλογο των προϊόντων που κυκλοφορούσαν στην αγορά με πολλές νέες κατηγορίες καθώς και άλλων τροφίμων όπως τα βιολογικά τυροκομικά, το εμφιαλωμένο νερό κλπ.

Ο Παναγιώτης Νίκας είχε επίσης διατελέσει Πρόεδρος ( Απρίλιος 2006 - Μάιος 2013) και Αντιπρόεδρος (Μάιος 2013 - σήμερα) της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας, φορέας στον οποίο αφιέρωσε μεγάλο μέρος της δράσης του, με σκοπό την ανακούφιση και υποστήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Το Διοιητικό Συμβούλιο της ΦΙΛΑΙΟΣ εξέφρασε τα θερμά του συλληπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.