ΦΙΛΑΙΟΣ

ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

 

Η ΦΙΛΑΙΟΣ, εδώ και 20 χρόνια, φέρνει κοντά τους ανθρώπους που εργάζονται με το δέντρο της ελιάς, και έχουν όραμά τους μια ενιαία, μοντέρνα και δυναμική παρουσία του Ελληνικού Ελαιόλαδου τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

20+

ΧΡΟΝΙΑ

80+

ΜΕΛΗ

100+

ΔΡΑΣΕΙΣ

200+

ΣΥΝΕΔΡΙΑ

500+

ΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ

H Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ» είναι ένα επιστημονικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο. Ιδρύθηκε το 1998 από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολάδου, επιστημονικά, παραγωγικά και εμπορικά, από ανθρώπους που απλά χρησιμοποιούν ελαιόλαδο, αλλά σε κάθε περίπτωση από ανθρώπους που αγαπούν το ελαιόλαδο και όλα τα προϊόντα του ευλογημένου δέντρου της ελιάς.

 

Στόχος τους είναι η ανάδειξη του ελληνικού ελαιολάδου, της ελιάς και των άλλων προϊόντων της, σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, η αναγνώριση της διατροφικής τους αξίας και της συμβολής τους στην υγιεινή διατροφή, καθώς και η προβολή του ιστορικού, πολιτιστικού και γαστρονομικού τους χαρακτήρα.

 

Τα μέσα τα οποία έχουν επιλεγεί για τη διάχυση της πληροφόρησης και τη γενικότερη επίτευξη των στόχων της Λέσχης, είναι: η διοργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων, διαλέξεων και εκθέσεων, η συνεργασία με αρμόδιους κρατικούς φορείς, ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς, Πανεπιστήμια, Ιδρύματα και επαγγελματικούς φορείς, η διοργάνωση εκδηλώσεων γαστρονομικού, επιμορφωτικού και εορταστικού χαρακτήρα, η προκήρυξη επιστημονικών εργασιών, η επιμέλεια ενημερωτικών εντύπων και περιοδικών και η δημοσίευση εκλαϊκευμένων άρθρων, ομιλίες και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, η καθιέρωση βραβείων, διπλωμάτων ή μεταλλίων που απονέμονται σε πρόσωπα τα οποία επιδεικνύουν αξιόλογη δράση αφιερώνοντας πολύ χρόνο και εργασία στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας, σχετικά με τις ιδιαίτερες ιδιότητες του ελαιολάδου και τη συμβολή του στην υγιεινή διατροφή.

 

 

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΣΚΟΠΟΙ

 

2.

 

4.

 

 

1.

3.

Η προβολή του ελαιολάδου και των υπολοίπων προϊόντων την ελιάς, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, σχετικά με την συμβολή του και την εξέχουσα σημασία του ως βασικού διατροφικού συστατικού του ανθρώπινου οργανισμού, δια της οργανώσεως συνεδρίων, σεμιναρίων, εκδηλώσεων, εκθέσεων, δημοσιευμάτων Ελλήνων επιστημόνων είτε ατομικώς είτε σε συνεργασία με αλλοδαπούς επιστημονικούς φορείς , ιδρύματα, πανεπιστήμια κτλ.

Η υποστήριξη, προβολή και ανάδειξη του ελαιολάδου ως εθνικού προϊόντος λόγω των άρρηκτων δεσμών του με τον Έλληνα καταναλωτή σε επίπεδο ιστορικό, πολιτισμικό, γαστρονομικό και διαθρεπτικό.

Η προβολή του ελαιολάδου και των υπολοίπων προϊόντων τη ελιάς μέσα από τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις, σχετικά με την διατροφική τους αξία και τη συμβολή τους στην υγιεινή διατροφή του ατόμου.

Η προώθηση της κατανάλωσης του ελαιολάδου και των υπολοίπων προϊόντων της ελιάς σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, προς όφελος των παραγωγών, των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας.

ΤΟ ΔΣ

 

cv

 

cv

 

cv

cv

Διβάρης

Ευάγγελος

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τριχοπούλου Αντωνία

 

Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Καραντώνης Παναγιώτης

 

Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πλεμμένος

Ανδρέας

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

cv

 

cv

 

 

cv

cv

Καμβύσης

Βασίλειος

 

ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Οικονόμου

Γεώργιος

 

ΤΑΜΙΑΣ

Κιωκάκης

Λάζαρος

 

ΑΝ. ΤΑΜΙΑΣ

Καρατζάς

Νικόλαος

 

ΜΕΛΟΣ

 

cv

 

cv

Λαζάρου

Λευτέρης

 

ΜΕΛΟΣ

Πιερράκος

Ιωάννης

 

ΑΝ. ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΗ

 

80+

ΜΕΛΗ

Γίνε Μέλος

Τα Μέλη του Σωματείου διακρίνονται σε τακτικά , επίτιμα και έκτακτα (φίλους της Λέσχης). Ειδικότερα:

Ως Τακτικά Μέλη, πέραν των ιδρυτικών, εγγράφονται όσες/οι ενστερνίζονται τους σκοπούς του Σωματείου και είναι διατεθειμένες/οι να προσφέρουν τις προσωπικές τους υπηρεσίες και ικανότητες για την πραγμάτωση και προαγωγή των σκοπών της Λέσχης.

Για την εγγραφή ενός μέλους, υποβάλλεται αίτηση, η οποία υποστηρίζεται από δύο τακτικά μέλη. Δικαίωμα εκλογής ως Μέλος του Δ.Σ. έχουν τα Μέλη ένα χρόνο μετά την εγγραφή τους ως τακτικού μέλους.

 

Επίτιμα Μέλη είναι δυνατόν να ανακηρυχθούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προσωπικότητες της πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, Έλληνες ή αλλοδαποί που προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στο Σωματείο και με εισηγήσεις, έρευνες, ανακοινώσεις και εργασίες έχουν συμβάλλει οπωσδήποτε στην προαγωγή των σκοπών του Σωματείου, καθώς και τακτικά μέλη τα οποία απεσύρθηκαν από την ενεργό δράση, πλην όμως διακρίθηκαν στο γενικό έργο του Σωματείου. Η ιδιότητα του επίτιμου μέλους είναι τιμητική γι’ αυτό και το μέλος δεν υποχρεούται στην καταβολή συνδρομών, ούτε έχει δικαίωμα ψήφου ή συμμετοχής στη Διοίκηση του Σωματείου. Τα επίτιμα μέλη μπορούν να παρίστανται, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου κατά τις Γ.Σ. του Σωματείου και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Σωματείου κατά βούληση.

 

Έκτακτα Μέλη ή Φίλοι της Λέσχης χαρακτηρίζονται τα πρόσωπα εκείνα, τα οποία διακείμενα ευμενώς προς τους σκοπούς του Σωματείου, συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στην πραγμάτωση των σκοπών του Σωματείου.

 

 

ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΙΟΣ

MARKETIERS

TASTERS

BLOGGERS

 210 3238 315 | info@filaios.org

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ  ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Submitting Form... The server encountered an error. Form received.

Ελαιόλαδο

Για Παραγωγούς

Για Τυποποιητές

Για Εξαγωγείς

Για Marketiers

Για Επιχειρηματίες

Για Καταναλωτές

Ελληνικό Ελαιόλαδο

Facebooκ

Αγορά

LinkedIν

Επιστημονικές Μελέτες

Instagraμ

Κρατικά

Άρθρογραφία

Εξαγωγές

© 2020 FILAIOS - All Rights Reserved | Sitemap | Terms & Privacy

DESIGNED BY DEONTEAM | DEVELOPED BY UPTHINK

Submitting Form... The server encountered an error. Form received.
Submitting Form... The server encountered an error. Form received.
Submitting Form... The server encountered an error. Form received.